Over Guerrero, Maupay en Mbokani

MAANDAG, 26 AUGUSTUS 2019, 10:46 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Waar Anderlecht altijd uitblonk met een of meerdere spitsen van een hoog niveau, zit het momenteel nog steeds zonder aanvaller(s). Het Laatste Nieuws publiceerde enkele interessante spitsen-weetjes en -geruchten.

Over Mbokani
Toen de krant eind vorig seizoen vroeg aan Anderlecht of er een nieuwe spits zou komen, zou er zijn geantwoord "dat er al vier spitsen waren" (vijf, nvdr.), namelijk Dimata, Santini, Kiese Thelin en de jongeren Dauda en Dhauholou. Dimata lag toen al in de lappenmand, Santini scoorde geregeld, maar bleek niet goed genoeg in de combinatie, Thelin werd al tweemaal verhuurd en Dauda en Dhauholou maakten samen nul goals voor de A-ploeg. Hierdoor zou Paars-wit hebben afgezien van Mbokani die ondertussen zeer goed op dreef is bij Antwerp.

Over Neal Maupay
Het Laatste Nieuws weet te zeggen dat niet Roofe, maar wel Maupay van Brentford (Championship) de eerste keuze was van Anderlecht in de spits. Maar Brighton & Hove Albion kocht de spits voor de neus van Anderlecht weg voor 20 miljoen euro, een bedrag dat Paars-wit sowieso niet had kunnen betalen.

Over Paolo Guerrero
De krant bericht ook in de interesse in de 35-jarige Peruaan Guerrero. De veteraan speelde bij Bayern Munchen en trok daarna naar Hamburg waar hij Kompany leerde kennen. Daarna speelde hij in Brazilië bij Corinthians, Flamengo en bij International (sinds 2018). Op de Copa America eerder deze zomer was hij nog goed voor drie doelpunten voor Peru.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.