U21 in zelfde bedje ziek als A-ploeg

MAANDAG, 26 AUGUSTUS 2019, 22:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op KV Mechelen speelden de jongens Craig Bellamy (foto) naar het beeld van de A-kern: dominant, maar fysiek wegzakkend na de rust. De Mechelaars profiteerden en wonnen met 1-0.

Voor de rust zagen we eenrichtingsvoetbal op de helft van KV Mechelen. Anderlecht speelde met een hoog tempo en zette Mechelen hoog vast. Aan de zestien bleek het echter moeilijk om een gaatje te vinden. Twee keer kwam Anderlecht erdoor, maar de Mechelse doelman keepte sterk.

Na de rust viel Dhauholou in. Die toonde zich gemotiveerd, maar Bellamy riep zijn stem schor op de Ivoriaan. Intussen kwam Mechelen steeds beter in de wedstrijd. De Maneblussers toonden ook aardig te kunnen ballen en Vercauteren werd enkele keren getest. Een kwartier voor tijd leidde dat tot de 1-0.

De linkerflank van Anderlecht was intussen volledig uit de wedstrijd verdwenen. Masscho moest steeds achterin blijven zodat op rechts Mehssatou steeds kon oprukken. Daskevics kon het tempo niet aan en als hij al de bal kreeg, ging hij lopen zonder overzicht. Ook Ait El Hadj speelde een bleke partij.

De uitblinkers bij Anderlecht speelden op de rechterflank. Het duo Mehssatou - Suray bleef maar lopen, alsof hun energie niet op raakte. Samen met invallers Kalulika en Dhauholou zorgden zij in het slotkwartier nog voor heel wat Anderlecht-gevaar. 

Anderlecht speelde met:Vercauteren, Mehssatou, Bergiers (61' Kalulika), Lissens, Masscho, Dailly (62' Engwanda), Leoni, Suray, Ait El Hadj, Daskevics, Colassin (46' Dhauholou)
Bleven op de bank: Alavoine, Van Laere, Polizzi



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.