"Veel mensen willen Vincent zien falen"

DINSDAG, 27 AUGUSTUS 2019, 22:47 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kevin De Bruyne neemt het op voor Vincent Kompany. Beide kennen mekaar goed van bij Manchester City en de Rode Duivels. Ook De Bruyne is van mening dat de punten wel zullen volgen eens Kompany een echte spits in zijn kern heeft. 

Terwijl de meeste analisten hun hart ophalen met Kompany af te breken, krijgt de verdediger steun uit onverwachte hoek. Kevin De Bruyne neemt het in de Manchester Evening News op voor zijn ploeggenoot bij de Rode Duivels en tot enkele maanden geleden ook bij Manchester City.

"Ik denk dat er heel veel mensen zijn die Vincent willen zien falen, maar wat hadden ze dan verwacht ? Hij is pas twee maanden bezig. Je kan moeilijk verwachten dat hij meteen 15 op 15 haalt, zo werkt het niet in het voetbal. Maar volgens sommige kan dat dus niet speler én trainer zijn. Gelukkig ken ik Vincent genoeg om te weten dat hij zich van die commentaar niets aantrekt", zegt De Bruyne.

"Zelfs wij bij Manchester City hebben in de beginfase last gehad van groeipijnen", gaat de Rode Duivel verder, "Ik heb enkele wedstrijden gezien en Anderlecht speelt echt heel goed. Alleen missen ze een goeie spits. En vergeet niet, ze komen van ver. Kompany is begonnen met een kern van ongeveer 50 spelers, ondertussen is die al gehalveerd door vertrekkers, maar er zijn er anderzijds wel weer tien bijgekomen. Een hele klus en bijna onmogelijk om op die manier goed te kunnen starten."

"Bovenop dit alles wil Vincent een andere filosofie implementeren, dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik heb hem al een paar keer gesproken en hij geniet van zijn nieuwe rol. Maar voetbal is nu eenmaal een business waarin je punten moet pakken. Het zou leuk zijn als hij de tijd krijgt en ik denk dat hij die ook wel zal krijgen. In België zakt slechts één ploeg, dus ik denk niet dat hij zich daar zorgen over moet maken."



anderlecht-online forum