Vijf Anderlecht-jonkies voor het eerst bij Belgische U21

ZATERDAG, 31 AUGUSTUS 2019, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Bondscoach Johan Walem heeft maar liefst zeven spelers van Anderlecht opgenomen in de selectie van de Belgische U21 voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Bosnië. Vijf jongens zijn er voor het eerst bij.

Sieben Dewaele en Killian Sardella debuteerden de voorbije weken in het eerste elftal van Anderlecht en maakten indruk. Ook Jeremy Doku is één van de jongeren op wie Vincent Kompany wil bouwen. Net als Albert Sambi Lokonga, al speelde die nog geen minuut na zijn terugkeer uit blessure. Johan Walem riep het viertal voor de eerste keer op.

Ook Hannes Delcroix mag zich voor het eerst melden bij de U21. Anderlecht verhuurt de centrale verdediger aan RKC Waalwijk. Daar miste hij van de eerste vier competitiewedstrijden geen minuut.

Alexis Saelemaekers zit bij Anderlecht helemaal op een zijspoor, maar bondscoach Walem behoudt wel het vertrouwen in de rechterflankspeler. De laatste Anderlecht-naam in de 22-koppige selectie is die van Francis Amuzu. Net als Saelemaekers was hij erbij op het EK van deze zomer.

De jonge Belgen spelen op vrijdag 6 september in Wales en op dinsdag 10 september in Leuven tegen Bosnië-Herzegovina hun eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2021.



anderlecht-online forum