"Verschaeren is de toekomstige ambassadeur van het Belgische voetbal"

ZATERDAG, 31 AUGUSTUS 2019, 23:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Yari Verschaeren mag zich maandag voor het eerst melden bij de Rode Duivels. "Een verrassing", zo geeft de middenvelder aan. Bondscoach Martinez twijfelt echter niet. "Met zijn techniek past Yari perfect in onze groep."

Op de persconferentie waar Martinez zijn selectie bekendmaakte, haalde de bondscoach de loftrompet boven. "Yari is een groot talent, ik kijk ernaar uit om met hem te werken", aldus de bondscoach. "Hij is de de toekomstige ambassadeur van het Belgische voetbal."

Martinez looft ook de persoonlijkheid van Verschaeren. "Hoe hij voetbal en studies combineerde, dat was prachtig om zien. Hij is heel sterk in zijn hoofd. Op het veld steekt hij zich niet weg. Deze selectie komt dus niet te vroeg."

Verschaeren: "Heel erg blij"

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Verschaeren dat hij deze eerste selectie niet zag aankomen. "Uiteraard ben ik hier heel blij mee. Ik denk dat mijn prestaties bij de U19 en U21 een rol hebben gespeeld om de bondscoach te overtuigen. Dat was mijn plan ook. Maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.