Davies: "Blij voor spelers en supporters"

ZONDAG, 1 SEPTEMBER 2019, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn aanstelling als Anderlecht-coach mocht Simon Davies als overwinnaar naar persconferentie na een wedstrijd. "We speelden niet zo goed als de voorbije wedstrijden. Dat kwam door de tegenstander. Maar vandaag toonden de jongens dat ze ook kunnen strijden voor elkaar."

Uitgerekend tegen de leider pakte Anderlecht zijn eerste zege van het seizoen. "Ik ben erg blij voor de supporters. Zij hebben ons al heel erg gesteund de voorbije weken. Standard was een sterke tegenstander die goed aan het seizoen begonnen was. Ook voor de spelers ben ik heel blij."

De uitblinker vandaag was Alexis Saelemaekers. "Hij speelde erg goed", bevestigde Davies. "Of ik spijt heb dat we hem niet eerder opgesteld hebben? Neen. Tijdens de voorbereiding en de voorbije weken waren anderen beter. In de toekomst kan dat ook gebeuren. Het enige wat wij doen, is zorgen dat iedereen hard werkt. We kiezen altijd de elf die het verdienen om te starten en op basis van wat de tegenstander te bieden heeft."

"Ik ben niet opgeleid om te oordelen over blessure Gerkens"

Pieter Gerkens was dan weer de pechvogel van de avond met zijn hoofdblessure. "Was het geen risico om hem na de botsing met Bokadi te laten verder spelen? "We hebben een zeer goede medische staf en zij geven het advies. Ik ben niet opgeleid om hierover te oordelen. Het was een beslising van de dokters."

Of het ernstig is? "Op het eerste zicht voor mij niet, maar we zullen hem goed verzorgen. Het komt goed uit dat er nu een interlandpauze is. Zulke blessures hebben soms een week nodig om te herstellen."

Contact of geen contact met Kompany?

Op de vraag over er contact was tussen de bank en Vincent Kompany gaf Davies een ontwijkend antwoord. "Zoals normaal, wanneer hij op het veld staat. We werkten zoals altijd: met berichten vanaf een hoger punt in de staf naast mij om me te assisteren."

Het Nieuwsblad weet al dat Kompany de wedstrijd vanuit de loges volgde en via een oortje in contact stond met de bank.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.