"Het echte racisme is het gebrek aan diversiteit bij de bonden"

WOENSDAG, 4 SEPTEMBER 2019, 22:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ook Vincent Kompany heeft zijn licht laten schijnen over de racistische geluiden die Romelu Lukaku afgelopen weekend te verduren kreeg. Bij Sky Sports bekeek Kompany het probleem zoals we hem kennen: vanuit een breder perspectief. 

"Romelu werd het slachtoffer van iets schandelijks, iets wat nooit zou mogen gebeuren in een stadion of in de maatschappij. Maar het echte probleem bevindt zich bij de instanties die nu een beslissing moeten nemen", aldus Kompany.

"Het grote probleem is dat in die instanties niemand zit die exact kan begrijpen wat Romelu doormaakt. Je zit met een groep van mensen en bestuurders die allemaal proberen te zeggen hoe Romelu moet denken en hoe hij zich hierover moet voelen. Er is geen enkele decision-maker die nog maar een beetje kan begrijpen wat Romelu al heeft moeten meemaken in zijn leven."

"Dat is het echte probleem. Als je kijkt naar de samenstelling van de UEFA, de Italiaanse of Engelse liga, overal: daar is een groot probleem inzake diversiteit. Zolang daar geen diversiteit is, kan je niet de juiste beslissing nemen over sancties. Zo eenvoudig is het." 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.