"Ineens sta ik tussen de spelers waar ik als kind naar opkeek"

WOENSDAG, 4 SEPTEMBER 2019, 23:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Yari Verschaeren (we hebben nog eens een foto uit de oude doos van hem boven gehaald, red.) kan vrijdag zijn debuut maken bij de Rode Duivels. Het gaat hard voor de jongeling en dat beseft hij zelf ook. "Ik had dit niet verwacht", geeft de 18-jarige middenvelder toe. Maar nu hij er is, droomt hij ook van speelminuten. "Dat zou fantastisch zijn."

"Ik heb de laatste dagen toch enkele keren in mijn arm geknepen om te beseffen dat dit echt was", zo vertelt Verschaeren tegen de pers. "Het is fantastisch om hier te zijn. Niet veel mensen hadden dat verwacht, ik ook niet. Of het te snel gaat? Dat zal ik de komende dagen merken. Ik doe mijn best en zie over een week waar ik sta."

"Leren en me amuseren"

"Ineens sta ik tussen al die ervaren spelers waar ik al van jongsaf naar opkijk en van droomde om mee samen te spelen. Nu ben ik hier gewoon en kan ik iedereen een hand geven. Het zijn allemaal topkerels en ze hebben respect voor jonge spelers als ik. Jammer dat Eden Hazard er iet is, hij was altijd al mijn idool.

Verschaeren is heel blij om erbij te zijn, maar hij droomt uiteraard van meer. "Dat zou fantastisch zijn. Iedereen wil spelen, maar ik moet rustig blijven. Ik blijf gewoon mijn best doen op training. Of ik mag invallen, zal ook afhangen van hoe ik train hier. Ik ben hier om te leren en om me te amuseren."

Met Vincent Kompany en Nacer Chadli heeft Verschaeren bij Anderlecht twee ploegmaats die hem goed konden voorbereiden op zijn eerste A-selectie. "Ze vertelden me dat ik me niet anders moest gedragen."

"Met zelfde gevoel tegen Antwerp"

Tot slot sprak Verschaeren ook nog even over Anderlecht. "Ik denk dat met die drie punten we ons beter voelen om de volgende wedstrijden aan te vatten. Dat er nu die interlandpauze is, zie ik niet als negatief. Tegen Antwerp moeten we met hetzelfde gevoel spelen als tegen Standard. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.