Chadli scoort, jonge Duivels onderuit

ZATERDAG, 7 SEPTEMBER 2019, 09:38 - TCV

ANDERE Gisteren kwamen verschillende spelers van Anderlecht in actie voor de Rode Duivels. De ingevallen Nacer Chadli maakte de 0-3 in San Marino. Voor de U21 is de kwalificatiecampagne voor het EK 2021 begonnen met een uitschuiver.

Terwijl Chadli en Verschaeren plaatsnamen op de bank in San Marino, was er voor doelman Van Crombrugge geen plaats op het wedstrijdblad voorzien. Chadli viel vroeg in de tweede helft in en bracht het nodige vuur in de wedstrijd, samen met de ook al ingevallen Mertens. Samen zorgden ze voor de 0-2 en de 0-3. Chadli gaf eerst de assist voor Mertens en daarna was hij goed gevolgd om een bal in doel te werken die de doelman niet had kunnen klemmen. De wedstrijd eindigde maar op 0-4, een teleurstellend resultaat bij het land dat allerlaatste staat in de FIFA Ranking.

De U21, met vier huidige en nog eens drie voormalige spelers van Anderlecht in de basis, gingen in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 meteen de boot in in Wales. Na drie minuten scoorde Wales de enige treffer van de wedstrijd en de jonge duivels konden de achterstand niet meer ophalen. Sardella, Saelemaekers, Amuzu en Sambi begonnen aan de wedstrijd. Doku viel in de 71ste minuut in voor Sambi. Ex-Anderlechtspelers Svilar, Bornauw en Faes begonnen ook aan de wedstrijd.