"City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed"

DONDERDAG, 12 SEPTEMBER 2019, 08:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS 50.000 mensen kwamen er gisteren opdagen voor de 'Vincent Kompany Testimonial', meer dan verwacht. In alles blijkt dat Kompany meer was dan een speler van Manchester City. En dat gevoel is wederzijds: "City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed", aldus de Rode Duivel. 

"Ik ben een fan van Manchester City, de club. Ik zeg geen vaarwel en ik doe ook geen grote verklaringen. Ik ben hier als een ex-speler en als een fan", zegt Kompany, "Ik heb 15 jaar bij Anderlecht op de teller en 11 jaar bij City. Beide clubs zijn mij dus heel dierbaar."

Toekomst

Over zijn toekomst wou Kompany nog niet te veel kwijt, zoals hij eerder al zei wil hij nog "geen grote verklaringen doen". "Ik wil nu nog genieten van de momenten als speler. Dat laat je niet zomaar los. Ik geniet van het trainen en het plezier met de jonge gasten op het veld. Ik geef zelden iets op, tenzij ik voel dat het over is. Ik zit nu in een positie dat ik geniet en dat ik heel veel bijbreng. Dat zal ik niet zomaar veranderen."

Rode Duivels

Kompany moest de voorbije interlands aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar hij wil er volgend jaar bij het EK wel nog bij zijn. "Het Euro 2020 is nog een doel, het WK 2022 ? Dat weet ik nog niet, dat zien we wel als het zover is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.