Davies: "Antwerp is minstens top 3"

VRIJDAG, 13 SEPTEMBER 2019, 12:33 - TCV
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Coach Simon Davies sprak op de middag met de aanwezige pers over de aanstaande wedstrijd tegen Antwerp op zondag (14.30 uur). David Steegen nam opnieuw plaats naast de coach als perswoordvoerder.

Over de geblesseerde spelers zei Davies dat de blessure van Dewaele niet zo ernstig is en dat hij mogelijk zondag kan aantreden. Voor Zulj (neusoperatie na Standard), Kompany en Roofe komt Antwerp te vroeg. Mogelijk kunnen Kompany en Roofe spelen het weekend hierna tegen Club Brugge, maar hun blessure wordt zeer nauwlettend opgevolgd. Davies zei dat het allebei ervaren spelers zijn die hun eigen lichaam zeer goed kennen en dat er geen risico's zullen worden genomen. Wel acht Davies dat Sambi Lokonga klaar is om de volle 90 minuten te spelen, ook al speelde hij vorige week al met de jonge Rode Duivels.

Davies is uiteraard op de hoogte van de sterkte van Antwerp, namelijk hun fysieke aanwezigheid en agressiviteit, maar hij zei er ook bij dat de statistieken van Anderlecht op dat vlak ook goed zijn. De voorbereiding op de wedstrijd was wat anders omdat spelers op verschillende momenten terugkeerden op de club (en door de wedstrijd in Manchster). Tijdens de break keerde Davies kort terug naar Engeland waar hij nog wat informatie over Antwerp kreeg van ex-speler Danny Higginbotham.

Nasri liet volgens een journalist niet echt een fitte indruk tijdens de afscheidswedstrijd van Kompany in Manchester. Davies repliceerde dat Nasri sowieso de nodige kwaliteiten heeft, maar dat hij onlangs ook ziek was en daardoor de wedstrijd tegen Standard miste. Hij speelde ondertussen ook bij de U21, dus zijn mentaliteit is uitstekend. Bovendien is hij ook belangrijk voor jongere spelers die het iets moeilijker hebben en bijvoorbeeld op de bank of op de tribune moeten plaatsnemen.

Over het missen van de extra aanvaller (Diagne die door Brugge in laatste instantie werd weggekaapt, nvdr.) meldde Davies dat zoiets kan gebeuren. Hij meent dat een paniektransfer meestal geen effect heeft en dat de ploeg gelooft in de kwaliteiten die aanwezig zijn.

Verder zei de coach nog over Antwerp dat hij hen als een ploeg voor de top-3 in België beschouwt. Anderlecht heeft nu een topmatch gewonnen en een verloren, telkens met het kleinste verschil. Over de komst van enkele Rode Duivels (Mirallas en Defour) naar Antwerp zei Davies dat hij weet dat Defour al heeft gespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd. Hij kan uiteraard niet voorspellen of Defour zal starten en of hij eventueel al een impact zal hebben op het spel van Antwerp. Davies respecteert de tegenstander en al hun spelers, maar Anderlecht zal uiteraard proberen om de wedstrijd te winnen.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum