Mbokani: "Ik heb gewacht op Anderlecht"

ZATERDAG, 14 SEPTEMBER 2019, 23:11 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Dieumerci Mbokani speelt straks weer in het Astridpark. Niet bij Anderlecht, wel met FC Antwerp. Als het van de Congolees afhing, had hij in de zomer wel degelijk bij Anderlecht getekend. "Anderlecht is mijn thuis."

Flashback naar eind mei: Mbokani kondigde aan zijn contract bij Antwerp niet te verlengen. Zijn naam viel bij Anderlecht en heel wat fans hoopten op een tweede terugkeer. "Ik was vrij en ze hadden me maar te contacteren", vertelt Mbokani in de kranten. "Zelf sprak ik niet met hen, maar mijn makelaar wel. Ik heb gewacht op Anderlecht, maar er kwam niets uit de bus." Mbokani gaat ervan uit dat zijn leeftijd de boosdoener was.

Het is duidelijk: Mbokani had graag voor Anderlecht gespeeld dit seizoen. "Als je in België kijkt, dan ben ik de ideale spits voor hun systeem. Ik kan de bal bijhouden, dribbelen, ... van alles wat. Anderlecht kon me zeker gebruike. Eigenlijk moeten ze in januari nog naar een spits op zoek en dat is vreemd."

Maar niet paars en wit vanmiddag, wel rood en wit. Wat als hij net als vorig seizoen zou scoren in het Astridpark? "Dan denk ik niet dat ik ga juichen."

Bron: Het Nieuwsblad (Guillaume Maebe)
Het Laatste Nieuws (Stijn Joris)anderlecht-online forum