Anderlecht wint op de valreep

ZONDAG, 24 OKTOBER 2004, 22:22 - Bacardiboy

RSC Anderlecht heeft op de valreep dan toch kunnen winnen van Racing Genk. Lange tijd zag het er niet zo goed uit voor de Brusselaars, maar de Ivoriaan Aruna Dindane kon in extremis nog twee keer scoren in evenveel minuten.

Anderlecht begon de match inspiratieloos zonder de Zweedse creatieve middenvelder Wilhelmsson. Na enkele kleine kansjes langs beide kansen kwam Genk al na 18 minuten op voorsprong, via Engelaar. Maar kort daarna werd Matoukou van het veld gestuurd, na een tweede gele kaart. Het laatste kwartier van de eerste helft kwamen er nog verschillende kansen voor Anderlecht, maar Aruna faalde twee keer in de afwerking.

Na de rust verving Oleg Iachtchouk de geblesseerde Fabrice Ehret, maar Anderlecht bleef vrij zwak spelen. Tot diezelfde Iachtchouk in de 64e minuut een corner van Zetterberg binnen kon koppen: 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want alweer Engelaar bracht Racing Genk 4 minuten later weer op voorsprong. Een kwartier voor affluiten koos Broos voor een extra aanvaller: Anatoli Gerk maakte zijn debuut in de competitie. En dat bleek de juiste keuze, want 5 minuten later bedankte hij met een doelpunt: 2-2. De match leek gespeeld, maar vlak voor affluiten kon Aruna Anderlecht in extremis nog op voorsprong brengen. En nog was het feest niet afgelopen: na een uitstekende actie kon diezelfde Aruna er 4-2 van maken.

Uitslag: 4-2
Goals: 18' Engelaar 0-1, 65' Iachtchouk 1-1, 70' Engelaar 1-2, 82' Gerk 2-2, 90' en 91' Aruna 3-2 en 4-2

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, De Boeck, Deschacht, Lovre (77' Gerk), Baseggio, Zetterberg, Ehret (46' Iachtchouk), Mpenza, Aruna

Racing Genk: Moons, Priske, Claessens, Matoukou, Sigurdsson (38' Soley), Beslija (78' Haroun), Wamfor, Engelaar, Mokoena, Daerden, Kpaka

Geel: 10' Beslija, 21' en 25' Matoukou, 28' Lovre, 63' Soley
Rood: 27' Matoukou (2x geel)
Scheidsrechter: Allaerts
Toeschouwers: 23.653