Davies: "Onzeker of Kompany kan spelen"

DONDERDAG, 19 SEPTEMBER 2019, 14:23 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Goed en slecht nieuws uit de ziekenboeg in de aanloop naar de topper van zondag tegen Club Brugge. De blessure van Sieben Dewaele valt beter mee dan verwacht. Minder goed nieuws komt er van Luka Adzic en Vincent Kompany.

Dewaele moest tegen Antwerp na 83 minuten naar de kant. "We vreesden dat het erg was, maar dat is het gelukkig niet. Hij trainde deze week mee en lijkt klaar", vertelde Simon Davies vanmiddag op zijn persconferentie.

Vraagtekens staan er wel achter de namen van Kompany en Adzic. "Luka trainde vandaag niet. Bij de nationale ploeg liep hij een blessure op. Op het eerste zicht leek het mee te vallen en kon hij spelen, maar nu blijkt het ernstiger dan gedacht. Met Kompany gaat het de goede kant op, maar mogelijk komt de wedstrijd tegen Club Brugge nog te vroeg."

Of Roofe zondag kan debuteren, is onduidelijk. "Het gaat elke dag beter en beter met hem", aldus Davies. "Hij traint niet altijd met de groep. Hij werkt hard, maar doet nog geen contactoefeningen. Zijn debuut komt alsmaar dichterbij."

Tot slot had Davies nog nieuws over Peter Zulj en Davy Roef. "Zulj staat niet op de lijst van geblesseerden. Hij trainde mee met een masker. De komende dagen moet blijken of hij kan spelen. Roef blesseerde zich op training aan de elleboog, maar lijkt niet erg."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum