"We kennen de kwaliteiten van dit Club Brugge"

DONDERDAG, 19 SEPTEMBER 2019, 14:33 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Simon Davies heeft vanmiddag met de pers gesproken naar aanleiding van de wedstrijd in Brugge op zondag.

Davies zei dat hij de wedstrijd van Brugge tegen Galatasaray samen met Kompany had gezien en dat ze hun kwaliteiten kennen. Het wordt een moeilijke test volgens Davies, maar Brugge kent geen verrassingen meer. Er werd extra aandacht besteed aan de sterke punten van Brugge op training deze week.

Op de vraag of hij zijn ploeg zou aanpassen aan Brugge antwoordde Davies dat Anderlecht veel respect heeft voor Brugge, maar dat ze ook deze wedstrijd willen winnen en balbezit willen hebben. "We kennen hun sterke punten, maar we geloven in onszelf", aldus Davies.

Er werd ook een vraag gesteld over het winnen van wedstrijden op een 'lelijke manier'. Davies zei dat het gekozen project wordt gevolgd, dat de gemiddelde leeftijd van de groep 21 jaar is en dat de resultaten wel zullen volgen, alleen weten ze zelf niet wanneer.

Over Trebel zei Davies dat hij altijd goed heeft getraind en dat nu de transferperiode voorbij is, iedereen in aanmerking komt om te spelen die niet is vertrokken. Trebel mist misschien wat ritme door minder te spelen, maar fysiek is er geen enkel belet om zondag te spelen.

In de speech van Kompany na de nederlaag tegen Antwerp werd er gesproken over het gebrek aan persoonlijkheid in de groep. Daarop antwoordde Davies dat er geen specifieke spelers werden geviseerd, want dat ook de jongeren hun verantwoordelijkheid moeten nemen nu ze spelen in de A-ploeg. Door veel te spelen, zullen ze ook meer ervaring krijgen. Davies herhaalde dat de jonge groep altijd goed heeft getraind met de juiste instelling en een goede concentratie.

Davies benadrukte bovendien dat ze zeer voorzichtig zullen omgaan met de toestand van Kompany en geen enkel risico zullen nemen. Ook al is de impact van Kompany erg groot, er moet ook op lange termijn worden gekeken en we hebben ook vervangers die klaar staan.

Ten slotte kwam er ook nog een vraag over Anthony Vanden Borre. Davies zei dat hij met Kompany over Vanden Borre heeft gesproken en dat hij hem uiteraard ook al kende. "Het is vooral voor de speler een opportuniteit om zich te bewijzen", zei Davies. Er is geen enkele druk, noch voor de club, noch voor de speler, maar als hij weer op niveau komt, dan is hij een versterking.Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum