Van Crombrugge behoedt Anderlecht voor monsterscore

ZONDAG, 22 SEPTEMBER 2019, 20:01 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond met 2-1 verloren van Club Brugge. De cijfers doen anders vermoeden, maar Anderlecht werd in Jan Breydel van het kastje naar de muur gespeeld. Hendrik Van Crombrugge keepte een wereldmatch en behoedde paars-wit van dubbele cijfers.

De wedstrijd begon geweldig voor Anderlecht. Trebel met de diepe bal, misverstand tussen Deli en Mignolet en Chadli profiteerde. Na amper vijf minuten stond Anderlecht al op voorsprong. Helaas was het feest van korte duur. Amper een minuut later trapte Diatta tegen de paal. De Senegalees had alle geluk van de wereld dat de bal tegen de rug van Van Crombrugge kaprioleerde en zo in doel belandde: 1-1.

Vanaf dan begon het Brugse kansenfestival. Anderlecht raakte amper aan de bal en de middellijn kon het al helemaal niet over. Club domineerde, maar Van Crombrugge redde alles. Na de pauze hetzelfde verhaal. Van Crombrugge keepte als in zijn Eupense dagen. Bal na bal kwam naar zijn doel, maar de keeper bleek een menselijke muur.

Op het uur viel er plots een grote kans voor Luckassen uit de lucht, maar geheel vrijstaand trapte hij recht op Mignolet. Twintig minuten voor tijd kreeg Club Brugge eindelijk loon naar werken. Tegen een harde knal van Diatta had Van Crombrugge geen verhaal. De doelman zorgde nadien wel dat de score niet nog hoger opliep.

Een kleine nederlaag, maar wie de wedstrijd zag, kan niet anders dan besluiten dat Anderlecht nog een lange weg heeft af te leggen. Ook Vincent Kompany moet dat gezien hebben.