Vertrouwen in 'Trust the Process" niet in play-off 1

MAANDAG, 30 SEPTEMBER 2019, 14:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De Fan Board heeft zich bij monde van Frank Eeckhout voor de supporters, uitgesproken over de huidige toestand bij RSC Anderlecht. Het vertrouwen in Vincent Kompany en 'Trust the Process' blijft behouden, alleen moet er nu maar eens toegegeven worden dat play-off 1 halen niet meer mogelijk is. 

"Het dieptepunt was tegen Club Brugge", zegt Eeckhout, "We werden overpowered in Jan Breydel. Dat kan zo’n jonge ploeg wel overkomen, maar met het goed voetbal ebt ook het vertrouwen weg. En als we dan al eens kansen krijgen verspelen we die zonder moeite."

Tegen Waasland-Beveren was de maat vol en lieten de supporters zich horen: "Maar we blijven geloven in 'Trust the Process'. We smeken al jaren om onze jeugd een kans te geven en nu krijgen ze die eindelijk. Maar door de enorme druk hebben de jongeren schrik om te falen. Dat is niet goed, ze zouden vrij en onbezonnen moeten kunnen spelen", gaat Eeckhout verder, "We willen vooral dat er eens een typeploeg op het veld staat, die drie vier weken dezelfde is." 

Play-off 1

De supporters blijven dus achter de jeugd staan: “Het tij kan en zal keren, maar play-off 1 halen is quasi onmogelijk. Anderlecht zou er goed aan doen dat te communiceren. Dat kan verlossend werken voor de ploeg en de achterban. Trouwens is play-off 2 zo slecht nog niet, door die te winnen kunnen we nog eens Europees spelen."

"We moeten ons nu vooral concentreren op het volgende bekerduel, we hebben twee maand om daar naartoe te bouwen."
 
Charleroi

Vrijdag moet RSC Anderlecht naar Charleroi, traditioneel een lastige verplaatsing: "En de druk zal nu nog groter zijn dan anders, dat zal voor faalangst zorgen. We moeten uit die negatieve spiraal zien te geraken", aldus nog Eeckhout.

Bovendien doen er geruchten de ronde dat de supporters een boycot overwegen als paars-wit op Mambourg opnieuw de boot ingaat. Een gevaarlijk iets aangezien Anderlecht nog een voorwaardelijke straf (wedstrijd achter gesloten deuren nvdr,) boven het hoofd hangt. "We moeten er alles aan doen om te vermijden dat die effectief wordt", besluit Eeckhout.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.