Anderlecht betaalt zich blauw aan ontslagpremies

DINSDAG, 8 OKTOBER 2019, 08:01 - TCV
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Door het ontslag van Frank Arnesen vorige week, moet Anderlecht opnieuw een fikse som betalen, namelijk 600.000 euro volgens Het Laatste Nieuws.

Arnesen werd aangesteld in december als de sportieve baas bij Paarswit en verdiende 50.000 per maand. Hij had duidelijke voorwaarden bij een ontslag laten opstellen en daar is Anderlecht nu de dupe van. De Deen had voor drie jaar getekend, dus uiteindelijk bespaart de club 600.000 euro door hem de deur te wijzen.

Sinds de komst van Kompany was de rol van Arnesen echter sterk verminderd. Hij was daardoor meer het hoofd van de scouting geworden en bracht onder andere het Noorse talent Arnstad naar Anderlecht. Maar toch was men niet meer zo tevreden over Arnesens werk. Het dossier van de jonge Braziliaan Igor Gomes (18) werd volgens het bestuur onvoldoende opgevolgd. De verdediger kwam zelfs op bezoek naar Anderlecht, maar koos uiteindelijk voor Barcelona, wat toch wel een indicatie is van zijn talent.

Sinds Marc Coucke Anderlecht overnam, regende het ontslagen op de club. Aan voormalig coach Hein Van Haezebrouck moet Paarswit nog ongeveer 700.000 euro en voormalige manager Herman Van Holsbeeck eist 1.7 miljoen euro, al moet die zaak nog voorkomen. Van Holsbeecks opvolger, Luc Devroe, moet nog 400.000 euro ontvangen. Naast deze ontslagen personen moesten ook Van Handenhoven (teammanager), Rutten (trainer), hoofdscout Mbuyu, Caen en van Zwam (assistenten), Goossens (dokter), ­De Coene (kinesist) en Verbeke (perschef) hun valiezen pakken. Sommige personen vertrokken wel in onderling overleg.

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum