Anderlecht: "Kompany is inspirator en begeleider"

DINSDAG, 8 OKTOBER 2019, 13:38 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht verdedigde zich vanmiddag voor de licentiecommissie in de zaak-Vincent Kompany. Het voerde aan dat Simon Davies wel degelijk de trainer is/was. "Kompany is coach in de zin van inspirator en begeleider", zo klonk het. Volgende dinsdag volgt de uitspraak.

Vincent Kompany beschikt niet over de juiste diploma's om coach te zijn van een profclub. De Licentiecommissie riep Anderlecht op het matje, want de voorbije weken en maanden duidden heel wat zaken op het feit dat de verdediger 'in de feiten' de coach van Anderlecht was en is. Paars-wit betwist dit.

De Anderlecht-advocaat begon zijn betoog met te zeggen dat niet Kompany, maar de club de technische staf heeft samengesteld. "We zijn wel op zoek gegaan naar personen die zijn voetbalvisie delen." 

De echte coach was Simon Davies, zo klonk het. "Hij leidde de trainingen, begeleidde de spelers, bepaalde het tactische plan en deed de wissels", aldus de Anderlecht-advocaat. Kompany heeft drie taken, vulde hij aan: "Hij is de leider op het veld, vertaalt de voetbalvisie in voetbaltaalen is inspirator en carrièrecoach voor de jonge spelers."

Waarom sprak Anderlecht dan steeds over het Project-Kompany? "Het project de naam Project-Davies noemen, zou minder impact gehad hebben De naam Kompany was belangrijk voor de verkoop van abonnementen en business pakketten. Maar wellicht gebruikten we niet altijd de juiste woordkeuze over de functie van Kompany."

De Anderlecht-advocaat beseft dat Kompany voor veel spelers als een echte coach is. "Maar is hij daarom ook de trainer? Neen. Kompany was niet de man die besliste wie speelt en spelers begeleidt. Davies was geen schaduw-trainer."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum