"Wil alleen verliezen van beter teams, veel betere"

DINSDAG, 8 OKTOBER 2019, 18:02 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Frank Vercauteren maakte direct één ding duidelijk, hij is de coach en neemt de eindbeslissing. Hij heeft vertrouwen in het proces en wil daar ook in meegaan, maar hij wil vooral punten pakken. Als dat moet met eens wat minder mooi voetbal dan moet dat maar. 

"Anderlecht is mijn club. De club heeft mij gevraagd en alles moest heel snel gaan", legt Vercauteren zijn overgang uit.

Filosofie

Vercauteren heeft al gesprekken had met verschillende personen op de club, ook met Kompany. "Ik ken de filosofie en daar ga ik niets aan veranderen. Door de interlandbreak heb ik nog enkele dagen om alles wat te bekijken. Maar het is duidelijk dat de dingen efficiënter moeten, voor scoren. Maar er is één persoon die beslist en dat is de coach en die ben ik. Dat is nu duidelijk."

Realistisch voetbal

"Ook ik heb het Anderlecht-DNA in mij. Elke trainer wil goed spelen en winnen. Maar ik wil alleen geklopt worden door betere ploegen, veel betere. Winnen we eens met lelijk voetbal, dan moet dat maar eens. Als je er alles aan gedaan hebt om niet te verliezen kan je jezelf ook niets verwijten."

Hoge maar realistische doelen

"Ik weet waar Anderlecht normaal hoort en waarnaar ze nu moeten kijken. Ik heb realistische maar hoge doelen. Ze zoeken ploegen om Club Brugge, Antwerp, Standars en Genk uit te dagen. Als we die ploeg willen zijn dan weten we wat we moeten doen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum