Anderlecht wil Chadli kopen

ZATERDAG, 12 OKTOBER 2019, 08:14 - TCV
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Nacer Chadli is sinds zijn komst naar Anderlecht zonder enige twijfel een schot in de roos, ook al zit de Rode Duivel vermoedelijk nog niet helemaal aan de top van zijn fysiek. Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht niet bij de pakken wil blijven zitten en de huurperiode wil omvormen in een definitieve aankoop.

Sportief manager Michael Verschueren praatte deze week al met het bestuur van Monaco en speelde open kaart over de aankoop van Chadli. Monaco zou liever willen wachten en zien hoe de marktwaarde van Chadli evolueert. Zonder pech zit Chadli in de kern van de Rode Duivels voor het EK. Anderlecht wil daar niet op wachten. Chadli's marktwaarde wordt nu geschat op 8 miljoen euro wat nog haalbaar is voor Paarswit, maar die prijs mag niet veel meer naar omhoog gaan. Chadli's loon in Monaco zou een van de redenen zijn waarom zijn club bereid zou zijn om de Rode Duivel te laten gaan.

Chadli's loon zou vergelijkbaar zijn met dat van Kompany en Trebel bij Anderlecht (3 miljoen euro per jaar), maar men zou bereid zijn om een inspanning te doen zodat hij niet veel moet inleveren bij een definitieve komst naar Anderlecht. Chadli ligt nog tot 2021 vast in het prinsdom en een toekomst daar lijkt onwaarschijnlijk.

Chadli zelf zou niet weigerachtig staan ten opzichte van een langer verblijf. Hij voelt zich thuis en hij vindt het aangenaam om met Kompany samen te werken.

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum