'Ruwe diamant' Yaya Guindo tekent profcontract

ZATERDAG, 12 OKTOBER 2019, 09:34 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Mohammed Yaya Guindo heeft zijn eerste profcontract getekend bij Anderlecht. De spits vierde op 1 augustus zijn 16e verjaardag en werd onlangs topschutter op het U17-toernooi van Inter Milaan. "Hij is echte, ruwe diamant die gemakkelijk scoort", zo omschrijft Jean Kindermans Yaya Guindo.

Yaya Guindo kwam als politiek vluchteling vanuit Mali naar België toen hij kind was. HIj begon te voetballen op de pleintjes in Molenbeek en sloot zich aan bij Jeunesse Molenbeek. Twee jaar geleden kwam hij naar Anderlecht en dit seizoen gaat het plots erg snel. De Belg met Malinese roots begon de voorbereiding bij de U18, maar maakte al snel de overstap naar de U21. Eind september mocht hij met de A-kern meespelen in de oefenwedstrijd tegen Roeselare. Hij maakt een goede indruk en scoorde zelfs.

De 16-jarige spits ziet zijn evolutie nu beloond met een profcontract. "We zijn blij dat een speler met de kwaliteiten van een echte spits uit onze jeugdopleiding aan de druk van buitenlandse clubs kan weerstaan. Hij kiest bewust voor RSC Anderlecht en het jeugdproject dat we hier hebben ontplooid", zegt sportief directeur Michael Verschueren op RSCA.be.

Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans noemt Yaya Guindo een "echte, ruwe diamant". "We werken hard samen om hem te laten ontwikkelen. Uiteraard is er nog veel om bij te schaven, maar hij scoort makkelijk en dat is een kwaliteit die zeldzaam is", besluit Kindermans.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum