Goed Anderlecht ruim te sterk voor Genk

ZATERDAG, 16 APRIL 2011, 10:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een 2-0 overwinning tegen RC Genk staat Anderlecht op nieuw op kop in de competitie. Paars-wit speelde thuis een erg sterke wedstrijd. Het zorgde voor veel druk en goed voetbal en creëerde verschillende doelkansen.


Na de wanprestaties tegen Standard en Brugge liet Jacobs Kouyate en Marecek aan de kant en bracht hij Kljestan en Kanu, net terug uit blessure, in hun plaats. Vooraan opteerde hij voor de tweemansvoorhoede Lukaku-Veselinovic, voor de Serviër meteen zijn eerste basisplaats.

Dat dit een goede zet was, bleek meteen. Nog geen vijf minuten waren er gespeeld toen Kanu de bal voorzette van op link, Matoukou zijn interceptie miste en Veselinovic Anderlecht op voorsprong kopte. Niet veel later kopte Lukaku op de paal en trapte Legear van op zo'n tien meter net naast.

Anderlecht liet Genk niet in de wedstrijd komen en voetbalde opnieuw met vertrouwen. Enkel Vossen en Buffel konden voor de rust Proto aan het werk zetten, maar gevaarlijk was dit niet.

Na de pauze kwam Genk even beter in de wedstrijd, maar snel duurde dit niet. Lukaku kreeg alle tijd om van dichtbij uit te halen, maar zag zijn schot geblokt door Pudil. Niet veel later zette hij zichzelf met een mooie kapbeweging alleen voor Courtois, maar die redde even knap.

Het bleek slechts uitstel van executie. Na de corner die erop volgde, kopte Lukaku via de paal de 2-0 op het bord. In de slotseconde trapte Barda nog op de paal.

Score: 2-0
Goal(s): 5' Veselinovic 1-0, 78' Lukaku 2-0

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Kljestan, Biglia (87' Kouyate), Kanu (74' Diandy), Legear, Veselinovic, Lukaku (90+4' Marecek)
RC Genk:Courtois, Anele, Matoukou, Joneleit, Pudil, Buffel (90' Libombe), Vanden Borre, Tozser, De Bruyne, Kennedy (60' Barda), Vossen (60' Ogunjimi)

Geel: 57' Juhasz, 71' Anele
Rood: Geen

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion