Veroordeling Kompany kan ook gevolgen hebben voor belastingen

DINSDAG, 15 OKTOBER 2019, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vandaag doet de Licentiecommissie van de Voetbalbond uitspraak in het dossier rond het trainerschap van Vincent Kompany. Tot een afname van de licentie komt het zo goed als zeker niet, maar op financieel vlak kan het oordeel van de Licentiecommissie wel grote gevolgen hebben.

Als de Licentiecommissie oordeelt dat Kompany de coach is van Anderlecht, volgt wellicht een boete van 5.000 euro. Van dat bedrag zal in Neerpede niemand wakker liggen. Erger kunnen de gevolgen op fiscaal vlak zijn. Als speler geniet Kompany heel wat belasting- en RSZ-voordelen. Een coach krijgt die niet. 

Ook al heeft Kompany een spelerscontract, als de Licentiecommissie oordeelt dat hij coach is, kan de fiscus ook achter hem aan gaan. Anders zou elke club zijn coach een spelerscontract kunnen geven. 

De fiscus liet aan Het Nieuwsblad al weten dat het ook naar de feiten zal kijken. Ervan uitgaand dat Kompany voor de helft speler is en voor de helft coach en dat hij zo'n 3,6 miljoen euro per jaar verdient (een gokje op basis van het salaris van Adrien Trebel en uitspraken van Michael Verschueren), zou dit neerkomen op 100.000 euro extra dat Anderlecht elke maand moet afdragen aan de belastingen en de RSZ. Kompany zelf zou dan maandelijks 10.000 euro netto minder verdienen.



anderlecht-online forum