Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

WOENSDAG, 16 OKTOBER 2019, 08:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDEREHet Nieuwsblad nam even alle spelers van de Rode Duivels onder de loep. Dan vooral bij welke club ze hun jeugdopleiding doorliepen. Het loopt dan misschien momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht staat op één als het over jeugdspelers bij de nationale ploeg gaat.

Liefst 12 van 41 spelers die door Roberto Martinez zijn opgeroepen de voorbij jaren, doorliepen de volledige of deel van de jeugdopleiding bij Anderlecht.
Jeugdverantwoordelijke bij paars-wit, Jean Kindermans, weet dat de ligging van de club in hun voordeel speelt. Maar niet alleen de ligging speelt een rol, je moet als club vervolgens ook beschikken over stabiliteit en een degelijke en kwaliteitsvolle jeugdopleiding.

Nog een leuk weetje, de jeugdopleiding van Club Brugge leverde de voorbije drie jaar maar twee Rode Duivels: Mechele en Verstraete. En die komen amper aan spelen toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.