Indrukwekkende Chadli leidt Anderlecht naar ruime zege

ZONDAG, 20 OKTOBER 2019, 21:12 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren heeft zijn rentree bij Anderlecht niet gemist. In zijn eerste wedstrijd versloeg paars-wit STVV met 4-1. Met twee doelpunten en een assist was Nacer Chadli andermaal de uitblinker. De 17-jarige Marco Kana en Kemar Roofe scoorden hun eerste voor Anderlecht.

Anderlecht kende een droomstart. Na vijf minuten krulde Chadli een vrije trap enig mooi in doel. Tien minuten later kopte Kana, voor het eerst aan de aftrap, de 2-0 tegen de netten. Na de 2-0 verwaterde de partij. Saelemaekers zocht de 3-0 en aan de overkant was het opletten voor De Bruyn en Boli.

Na de pauze stak STVV een tandje bij terwijl het leek of Anderlecht opnieuw een fysieke terugslag kreeg. Dit resulteerde tot de 2-1 van Boli net voorbij het uur. De spits profiteerde van een misser van Sardella. Vijf minuten later zette Roofe de 3-1 op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Uitblinker Chadli zette de kers op de taart met nummer vier.

Score: 4-1
Goal(s): 5' Chadli (1-0), 10' Kana (2-0), 62' Boli (2-1), 67' Roofe (3-1), 78' Chadli (4-1)

Anderlecht:Van Crombrugge, Sardella, Kana, Cobbaut, Dewaele, Trebel (76' Amuzu), Sambi Lokonga, Saelemaekers (63' Kayembe), Verschaeren, Roofe, Chadli (86' Adzic)
STVV:Schmidt, Janssens, Garcia Tena, Sankhon, Asamoah, Mmaee, Botaka, Acolatse (46' Wenssens), De Bruyn (73' Ito), De Ridder (61' Sousa), Boli

Geel: 22' De Bruyn, 30' Sankhon, 45+1' Kana

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Lotto Park