"Ongelooflijk te scoren voor de club van mijn hart"

ZONDAG, 20 OKTOBER 2019, 23:13 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Wat een dag voor Marco Kana. Door de ziekte van Philippe Sandler mocht de 17-jarige voor het eerst starten en na tien minuten kopte hij zijn eerste doelpunt tegen de touwen. "Het is echt ongelooflijk", lachte hij na afloop.

We begonnen met heel de ploeg sterk aan de wedstrijd", begint Kana zijn uitleg voor de microfoon van RTBF. "We scoren snel en dan maak ik mijn eerste doelpunt. Bij de club van mijn hart, de club waar ik al speel van toen ik jong was. Ongelooflijk. Wat was ik blij, ik kan het amper beschrijven. Blijheid, fierheid. Heel wat emoties kwamen in me op. Het is magnifiek."

Kana speelde opnieuw niet op zijn natuurlijke positie. "Ik ben gevormd als middenvelder, maar Kompany gebruikt me als verdediger. Ik doe het graag en pas me goed aan. Ik blijf bijleren. Met Kompany heb ik een goede leermeester. Elke dag leer ik iets nieuws. Daarom vind ik deze positie zo leuk."

Met Vercauteren kreeg Kana er nog een extra leermeester bij. "Vercauteren helpt Vincent heel hard. Ze werken altijd samen. We leren van beiden erg veel op training. Vooral om onze tegenstander geen geschenken meer te geven. Het duo Kompany - Vercauteren kan iets moois neerzetten."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum