Doku en Roef uitblinkers bij U21

DINSDAG, 22 OKTOBER 2019, 19:37 - lajoya
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Zoals we gisteren al schreven, wonnen de U21 'vlot' van hun leeftijdsgenoten van STVV. Al is vlot niet helemaal het juiste woord. Davy Roef mocht nog eens spelen en pakte uit met een aantal geweldige reflexen bij een 1-1 en een 2-1 tussenstand. Roef had dus een belangrijk aandeel in de overwinning.

Een andere uitblinker was Jerermy Doku. Doku was een volledige wedstrijd een gesel voor de Limburgse verdediging en was enkel foutief af te stoppen. De kans is groot dat aandachtige toeschouwers Vercauteren en Kompany dit ook opgemerkt hebben. Het is dus niet ondenkbaar dat Doku vrijdag tegen Eupen terug de wedstrijdselectie haalt. 

De andere A-kern spelers gisteren waren Thierry Lutonda, Hotman El Kababri en Anouar Ait El Hadj. Lutonda speelde op de linksback. Daar waar hij vorige week op Thes Sport een uitstekende wedstrijd speelde, was hij gisteren iets minder aanwezig in het spel. Dat laatste geldt ook voor El Hadj. El Kababri speelde op een voor hem ongewone positie centraal in de verdediging en dat was er ook wel aan te merken. Zijn positiespel was niet altijd optimaal.

Verder kunnen we nog meegeven dat er 2 beloften aan een uitstekend seizoen bezig zijn, met een groot aandeel in de huidige koppositie van de ploeg. Antoine Colassin en Niklo Dailly. 2 jongens met een groot loopvermogen, die al meermaals ballen wisten te recupereren door hoog druk te gaan zetten. Colassin scoort regelmatig ook heerlijke goals. Ze lijken beiden bovendien in de bovenste schuif te liggen bij coach Bellamy. 

Volgende week maandag trekken de U21 naar de Acadèmie Robert Dreyfus voor de topper tegen Standard. Inzet van deze wedstrijd: de koppositie. Anderlecht staat momenteel eerste met 12 punten uit 5 wedstrijden. Standard telt 3 punten minder.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum