Flauw Anderlecht raapt één punt in Oostkantons

VRIJDAG, 25 OKTOBER 2019, 23:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren heeft het goeds van zijn debuutwedstrijd niet kunnen bevestigen. Tegen Eupen koos hij voor een behoudende aanpak en dat brak Anderlecht zuur op. Paars-wit bakte er niets van en mocht blij zijn dat Eupen de verdiende overwinning niet thuis hield.

Anderlecht kon niet rekenen op Chadli en Vercauteren verving de offensieve sterkhouder door een verdedigende middenvelder. Door de basisplaats van Kayembe werd Trebel spelverdeler. Een recept dat vorig seizoen niet succesvol bleek en dat werd vanavond bevestigd. 

Een half uur. Zolang was het wachten op een eerste kansje die naam waardig. Het schot van Luckassen is te slap om De Wolf te verontrusten. Roofe was te verrast om de rebound in doel te werken. Een kwartier eerder had Van Crombrugge al zijn talent al moeten tonen om een kopbal van Bolingi uit doel te houden. Dat mocht hij kort voor de rust opnieuw doen bij een voorzet van Milicevic.

Van een herbronning aan de rust was geen sprake. Ook na de pauze bakte paars-wit er weinig tot niets van. Op het uur kwam Sambi Lokonga zowaar in schietpositie na een goede actie van Saelemaekers, maar de bal vloog niet niet de Hoge Venen in. Luckassen kreeg nog enkele kleine kansjes, maar het was vooral Van Crombrugge die zich toonde. Dankzij hem neemt Anderlecht toch nog één punt mee naar Brussel.

Score: 0-0
Goal(s): /

Eupen:De Wolf, Beck, Verdon, Blondelle, Schouterden, Ebrahimi, Amat (87' Koch), Milicevic, Cools (87' Marreh), Bautista (90' Embalo), Bolingi
Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Cobbaut, Dewaele, Sambi Lokonga, Kayembe, Trebel (75' Amuzu), Verschaeren, Saelemaekers, Roofe

Geel: 28' Schouterden, 58' Beck, 80' Bautista, 82' Bolingi
Rood: /

Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Stadion: Kehrweganderlecht-online forum