Blessures alom, maar "medische staf treft geen schuld"

DONDERDAG, 31 OKTOBER 2019, 12:45 - SJonas35
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De geblesseerde spelers vallen als vliegen in Anderlecht. Na Trebel volgde nu ook Kompaore in zeven dagen tijd. Maar volgens coach Vercauteren is het allerminst de schuld van de medische staf. Brengt apotheker Coucke een helend medicijn in het team?

Enkele dagen raakte bekend dat Adrien Trebel - onder Frank Vercauteren nog maar net in ere hersteld - enkele weken aan de kant zal staan. Hij heeft namelijk een operatie ondergaan aan de meniscus van zijn "goede" knie. Frank Vercauteren hoopt hem te recupereren na de interlandbreak (11 t.e.m. 19 november, nvdr.), daar het een kleine ingreep was.

Anderlecht zal vanavond in de match tegen AA Gent ook geen beroep kunnen doen op 9 andere spelers, waaronder sleutelpionnen als Chadli, Nasri en Kompany.  "Kompany is een open vraagstuk. We mogen geen overhaaste beslissingen nemen. Tenslotte kent niemand Kompany's lichaam beter dan hijzelf."

De lange blessurelijst, die elke week wordt aangedikt, doet vragen rijzen bij de supporters over de medische staf. Omwille van besparingen zijn deze zomer veel ervaren pionnen vertrokken en ingeruild voor goedkopere krachten. Maar de vraag is of zij wel voldoende kwaliteit bieden. 

Vercauteren houdt zijn hand boven het team van Kristof Sas, welke wordt bijgestaand door Lieven Maesschalck. "Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van verschillende departementen. We moeten onszelf in vraag stellen om ons op termijn te verbeteren."

Het bestuur wenst niet te reageren op deze geruchten van een mindere tot slechte werking van de medische cel, maar ook daar weet men dat de blessures een logisch gevolg zijn van deze vervangingen. Enkel de spierscheur van Nasri was een inschattingsfout. Ondanks dat de ervaren speler intern aangaf dat hij stijfheid in de spieren voelde, werd hij de volgende match toch opgesteld.



anderlecht-online forum