Roofe: "Drie punten zijn drie punten"

ZONDAG, 3 NOVEMBER 2019, 20:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een vroege treffer leek Kemar Roofe Anderlecht op weg te zetten naar een simpele zege. Toch was het opnieuw bibberen tot de laatste seconde. Roofe maalt daar niet om. "Jullie zoeken naar iets, maar drie punten zijn drie punten."

Roofe opende de score met een strafschop. Even was er discussie, want ook Michel Vlap wilde trappen. "Nadat ik tegen Gent de strafschop gescoord had, voelde ik vertrouwen. Ik had de bal in mijn handen en wilde hem ook nu nemen", aldus Roofe. "Of Vlap en ik de aangeduide spelers zijn? Neen, we kijken gewoon wie goed in de match zit. Als dat niet zo is, dan geef je je verantwoordelijkheid door."

"Niet naar het negatieve kijken want we hebben de drie punten"

Over de wedstrijd zelf was Roofe kort: "Het zijn drie punten. Het maakt niet uit hoe je wint. Als we mooi voetbal zouden brengen en verliezen, dan zouden de mensen ontgoocheld zijn. We speelden niet onze beste wedstrijd. Twee wedstrijden in zo'n korte tijd is moeilijk. Het veld ligt er ook niet te best bij, maar we hebben de drie punten." 

Toen de interviewer daarna doorvroeg over het magere niveau, reageerde Roofe geërgerd. "We hebben de drie punten. Je kan er niet meer verdienen. Je kan tien keer scoren, maar ook dan krijg je maar drie punten. En we hebben drie punten vandaag. Of we nog werk voor de boeg hebben? Er is altijd nog werk te doen. Maar ik blijf het zeggen: drie punten. Je vist naar iets, maar je moet niet naar het negatieve kijken want we hebben de drie punten."

Drie dagen geleden gaf Anderlecht in de slotfase een voorsprong uit handen. Vandaag niet. "We hebben geleerd uit die wedstrijd. Vandaag maakten we niet dezelfde fout en dat is positief", aldus Roofe.

"Zwaar veld geen excuus, wel een verklaring"

Tot slot gaf Roofe nog zijn mening oer de staat van het veld. "Het is erg moeilijk. We speelden nu twee wedstrijden in korte tijd op dit veld en dat vraagt veel van je benen. Het is geen excuus, maar wel een verklaring waarom sommige spelers last hebben van zware benen. Maar het is nu zo en we moeten ermee omgaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.