"Spijtig voor Belgisch voetbal"

DONDERDAG, 7 NOVEMBER 2019, 19:58 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Frank Vercauteren kreeg deze middag opvallend veel vragen over het penaly-debacle bij Club Brugge gisteren tijdens de Champions League wedstrijd tegen PSG. Bij RSC Anderlecht zijn er twee spelers aangeduid om de strafschoppen te nemen. 

Ook al was het deze middag de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem morgen, de journalisten vonden de gemiste penalty van Mbaye Diagne en diens gedrag, blijkbaar belangrijker. Diagne nam de bal van Hans Vanaken af en mistte een cruciale penalty.

Vercauteren probeerde nog om het gesprek bij paars-wit te houden: "Bij ons zijn er twee spelers aangeduid voor penalty’s. Als beide op het veld staan moeten ze onderling overleggen, zonder ruzie te maken want dat hoort niet op een voetbalveld. Toch gebeurt het regelmatig op onze velden. Of een kapitein in zo een situatie kan helpen? Hij vertegenwoordigt de groep, hij is er niet enkel om handjes te schudden, dus: ja!”

U herinnert zich wellicht nog hoe Club Brugge enkele maanden geleden Diagne wegkaapte voor de neus van RSC Anderlecht. Is Vercauteren achteraf gezien niet blij dat dat gebeurde ?
“Ik vond dit een heel spijtige zaak. Je hoopt altijd dat de Belgische ploegen het goed doen in Europa. Maar het is niet zo dat ego’s bij mij geen plek hebben, maar ze moeten dat ego dan ook opzij kunnen zetten voor het belang van de ploeg."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum