Roofe: "Stomverbaasd dat Kompany mij kende"

VRIJDAG, 8 NOVEMBER 2019, 09:33 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Kemar Roofe zit aan vier treffers in zes wedstrijden. Hij kwam destijds aan bij RSC Anderlecht met een enkelblessure, maar nu lijkt hij vertrokken. Roofe geeft toe dat hij zonder Vincent Kompany nooit naar Anderlecht zou zijn gekomen: "Zonder Vincent had ik nooit getekend".

Roofe staat niet te boek als een echte spits en volgens sommige analisten mist hij soms diepgang. "Ik probeer om een defensie op alle manieren pijn te doen", reageert Roofe op de kritiek, "Na een wedstrijd staan mijn enkels altijd vol blauwe plekken en bloedende schrammen. Dat wil toch zeggen dat de verdedigers werk hebben gehad om mij af te stoppen."

Roofe geeft toe dat hij zonder Kompany niet bij Anderlecht zou zitten, ook naast het voetbalveld onderhouden beiden een vriendschap en dat komt vooral door hun kinderen en vrouwen. "Zonder Vincent had ik nooit bij Anderlecht getekend. De glimlach staat nog steeds op mijn gezicht als gevolg dat hij mij opbelde. Ik was zelfs verbaasd dat hij mij kende. Onze vrouwen en kinderen zijn goed bevriend maar dat zal Vincent niet tegenhouden om mij te zeggen als het niet goed is. Buiten de club praten we trouwens nooit over voetbal."

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum