Anderlecht vergeet te scoren tegen Club

MAANDAG, 2 MEI 2011, 09:07 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht is thuis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Club Brugge. Paars-wit domineerde, maar vergat de vele kansen die het kreeg af te maken. Het moet komend weekend winnen in Genk om nog kans te maken op de titel.


Anderlecht begon aan de partij met een kopkans voor Veselinovic, maar Coosemans tikte over. Nog geen vijf minuten waren er gespeeld of paars-wit kreeg een serieuze tegenslag te verwerken. In een onschuldig duel met Odjidja ging de schouder van Biglia uit de kom. Marecek moest hem komen vervangen.

Ook zonder zijn aanvoerder slaagde Anderlecht er echter in Club Brugge vast te zetten en kansen af te dwingen. Gillet trapte voorlangs, Kouyate claimde tevergeefs een strafschop en Suarez trapte dé kans op Coosemans. Hij stond helemaal vrij aan het penaltypunt, maar wilde het te mooi doen.

Na de pauze kwam Club beter in de wedstrijd. Simaeys scoorde ook, maar scheidsrechter Vande Velde had in de fase vooraf een fout van Kouemaha op Kouyate gezien. Niet veel later moest ook Proto ingrijpen op een hard schot van Odjidja.

Het sein voor Anderlecht om de match weer in handen te nemen. Veselinovic werd neegelegd door Van Gyseghem in de zestien, maar Vande Velde liet doorspelen. In de absolute slotfase trapte Veselonovic een opgelegde kans nog naast en zag Diandy een schot voor de lijn worden weg gehaald.

Geen winst dus en Anderlecht ziet RC Genk opnieuw drie punten uitlopen. Als de Limburgers hun thuiswedstrijden tegen Anderlecht en Standard winnen, zijn ze sowieso kampioen. Anderlecht weet dus wat het moet doen nu vrijdag in de Cristal Arena

Score: 0-0
Goal(s): Geen

Anderlecht:Proto, Lecjaks, Kouyate, Mazuch, Gillet, Kanu (72' Diandy), Biglia (7' Marecek), Kljestan, Suarez, Veselinovic, Lukaku
Club Brugge:Coosemans, Van der Heyden (88' Diaz), Donk, Van Gijseghem, Hoefkens, Odjidja, Geraerts, Simaeys, Perisic, Dirar (92' Vermeulen), Kouemaha (78' Akpala)

Geel: 41' Simaeys, 61' Van der Heyden, 76' Veselinovic
Rood: Geen

Scheidsrechter: Joeri Vande Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum