"Chadli houden wordt moeilijk, zelfs onmogelijk"

DINSDAG, 19 NOVEMBER 2019, 21:19 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Anderlecht wil dolgraag ook na dit seizoen verder met Nacer Chadli. Manager Michel Verschueren sprak hierover vorige maand al met zijn collega van Monaco. De kans op succes lijkt echter klein en dat beseffen ze bij Anderlecht ook.

Toen in augustus bleek dat Chadli zich net als vorig seizoen niet zou kunnen doorzetten bij Monaco, koos hij voor Anderlecht om zich in de kijker te spelen voor het EK 2020. Met succes. Maar Anderlecht huurt Chadli zonder aankoopoptie en dat wordt een probleem.

Anderlecht wil Chadli graag definitief overnemen, maar goedkoop wordt dat niet. Monaco betaalde vorig jaar 12 miljoen euro en wil dat bedrag graag recupereren. Bovendien heeft de 30-jarige Luikenaar de leeftijd om nog een laatste groot sportief en financieel avontuur aan te gaan. Montreal Impact, waar Thierry Henry coach is, wordt genoemd.

Het Anderlecht-bestuur wil een inspanning doen om Chadli te houden, maar houdt rekening met het feit dat de winger gezien zijn leeftijd moeilijk doorverkoopbaar is. Volgens Sport/Voetbalmagazine beseffen ze bij Anderlecht dat ze voor een moeilijke opgave staan. "Het wordt moeilijk om Chadli te houden. Of zelfs onmogelijk", zo noteert het blad.

Bron: Sport/Voetbalmagazine (Thomas Bricmont)anderlecht-online forum