Persbabbel voor Kortrijk

ZATERDAG, 23 NOVEMBER 2019, 09:59 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gisterenmiddag praatte trainer Frank Vercauteren met de pers naar aanleiding van de wedstrijd tegen Kortrijk. Hij sprak onder andere over de oefenmatchen, over Cobbaut, over Kana en over Yves Vanderhaeghe.

Over de verloren oefenwedstrijden
"Winnen is in die matchen (oefenwedstrijden tijdens de interlandbreaks, nvdr.) geen prioriteit, ook al zou ik het uiteraard liever wel doen. Niet alle spelers kunnen altijd uitblinken, maar dat toont ook dat we nog veel werk hebben. We hebben gespeeld tegen Mechelen, Union en Oostende ... en we hebben die wedstrijden niet kunnen winnen. Ook al was winst geen prioriteit, het feit dat je niet kan winnen, betekent ook wel iets".

Over Cobbaut en de Rode Duivels
"Ik wil dezelfde Cobbaut terugzien na zijn periode bij de nationale ploeg. Voor mij was zijn selectie geen verrassing, maar hij kan en moet nog beter kunnen. Het is niet altijd makkelijk om de knop weer om te draaien. De Rode Duivels boeken uitstekende resultaten en je kan heel die periode trainen met de andere spelers, dus dat kan niet anders dan een positieve ervaring zijn. Maar nu telt enkel Kortrijk. De internationals zullen hun niveau moeten opkrikken, want ze kunnen enkel hun selectie verdienen als ze goed bij de club presteren."

Over Kana
"Ik ben niet verrast door zijn prestaties, ook al is hij niet echt opgeleid voor de positie van centrale verdediger. Onze verdediging is erg jong en er zijn van die momenten in elke wedstrijd waaruit dat ook blijkt dat ze nog in een leerproces zitten. Bij een jonge speler is eerst alles fantastisch, maar na verloop van tijd gaat men ook beginnen focussen op de minpuntjes."

Over Yves Vanderhaeghe
"Misschien zal Yves wel met een grotere overtuiging tegen ons spelen, maar dat zal ook wel gelden voor spelers als Mboyo en Lepoint. Yves legt zijn eigen accenten en als trainer steek je altijd wat op van de trainers die je zelf hebt gehad. Ik hoop dat hij ook iets van mij heeft geleerd, net zoals ik iets van hem heb geleerd toen hij speler was. Ik herinner me maar al te goed dat ik hem op het einde op de bank zette en ik herinner me nog heel goed wat hij toen daarover had te zeggen. Dat was zijn volste recht en dat was zijn mening, alleen was ik het daar niet mee eens."

Over de match in Kortrijk (4-2 verlies)
"Ik heb de match in Kortrijk nog eens bekeken. In de eerste helft zag ik wel wat goede dingen, de tweede helft was een andere zaak, natuurlijk. Kortrijk ging wel wat anders spelen, maar het werkte aan 100% af na rust. Alle verdedigende fouten werden meteen afgestraft en zelfs dan waren er nog wat mogelijkheden geweest om te winnen. Daarom moeten we ook steeds werken aan het opschroeven van de efficiëntie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.