Makarenko weer fit en droomt van EK

ZONDAG, 24 NOVEMBER 2019, 07:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Bijna een jaar na zijn laatste wedstrijd is Evgen Makarenko weer fit. Toch is hij er straks niet bij als Anderlecht tegen zijn ex-club Kortrijk speelt. Makarenko zit op een dood spoor in Brussel en zoekt een nieuwe club. Want in juni wil hij erbij zijn op het EK.

Al bij zijn komst naar Anderlecht in de zomer van 2018 had Makarenko last aan de hiel. Mede door blessures van eerst Sven Kums en daarna Adrien Trebel speelde Makarenko twintig wedstrijden voor paars-wit. Hij deed dit met inspuitingen om de last aan de hiel binnen te perken te houden. 2 december speelde hij zijn laatste match. Toen ging het niet meer.

Sneu, want twee weken voor zijn laatste wedstrijd bij Anderlecht speelde Makarenko 83 minuten mee in de oefeninterland tussen Oekraïne en Turkije. De matchen voordien zat hij ook al in de selectie. Makarenko leek zijn stekje bij de nationale ploeg beet te hebben.

Bijna een jaar zou de hiel Makarenko van het veld houden. Al die tijd wist de buitenwereld amper wat er precies aan de hand was. Maar wrijving tussen de achillespees en het bot zorgde telkens voor ontstekingen. Uiteindelijk zou Makarenko in mei geopereerd worden. 

Sinds begin november traint Makarenko opnieuw mee. In oefenwedstrijden doet hij ritme op. Een plekje in de wedstrijdselectie is echter veraf. Maar Makarenko droomt van het EK. Een uitleenbeurt of definitieve transfer in januari zijn daarvoor de beste oplossing. 



anderlecht-online forum