Vercauteren: "Niet efficiënt genoeg in laatste twintig meter"

MAANDAG, 25 NOVEMBER 2019, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Goede dingen en minder goede dingen zag coach Frank Vercauteren tegen Kortrijk. Dat Anderlecht de nul hield, kon hij erg smaken. Dat ook offensief er geen doelpunten vielen, vond hij minder leuk. "We missen de kansen die we kregen. Dat is de kwaliteit of het geluk dat we missen."

"Ik denk dat de match beantwoordde aan de verwachtingen. Gezien de omstandigheden en gezien de kwaliteiten van Kortrijk, kon je verwachten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zolang je niet zou scoren, zou de de tegenstander de kans geven om te groeien en te blijven geloven in hun kansen."

In de eerste helft vonden we de ruimte, maar waren we niet efficiënt in de laatste twintig meter. Na de rust vonden we de ruimte moeilijker. De kansen die we hadden, misten we. Dat is het geluk of de kwaliteit die je nodig hebt om zo'n match open te breken. Ik ben ontgoocheld, maar we moeten lessen trekken en zorgen dat we de volgende matchen op bepaalde vlakken beter zijn. Sommige dingen waren goed tot zeer goed, zeker in de tweede helft, andere waren een stuk minder. Die bevestigen het werk dat we nog hebben."

Bij winst kon Anderlecht een sprongetje maken in de stand. Hoe frustrerend is het dat dat niet gelukt is?
"Heel frustrerend. Het is al de tweede keer, tegen Gent kon dat ook. Maar we moeten hier niet bij blijven stilstaan en geen tijd of energie aan verliezen."

Het is al de vijfde 0-0 van het seizoen. Waarom is het zo moeilijk om te scoren?
"Het in kwestie van kwaliteit en geluk van de dag. Soms scoort een speler met de ogen dicht, maar voor hetzelfde geld moet hij vijf matchen wachten op een doelpunt."

Waarom viel Thelin zo laat in?
"Aan de rust waren er enkele spelers die aangaven dat het misschien moeilijk zou worden om het einde van de match te halen omdat ze wat kwaaltjes hebben. Ik deed dan eerst twee andere wissels die nodig waren. Een derde wissel snel doorvoeren, kon gevaarlijk zijn. Ik geloofde wel dat we zonder Thelin ook gevaarlijk konden zijn."

Wat vond je precies positief en wat negatief?
"We hielden de nul, dat is positief. Ik kon ook de prestatie van sommige jongens waarderen: initiatief nemen, bijna niets weggeven, verantwoordelijkheid nemen. Of ik tevreden ben met wat we deden in balbezit? Je speelt ook zoals de tegenstander het toelaat. Je kan ook niet elke dag top zijn. Dat is niet wat je wil, maar is nu eenmaal realiteit. Er waren goede momenten en mindere momenten in balbezit."

Het publiek nam Kayembe wat op de korrel. Wisselde je hem om hem te beschermen?
"Neen. Je moet kunnen spelen in die omstandigheden. We moesten offensief wat proberen en hij had al geel. We dachten even om hem linksback te zetten, maar dat was teveel risico om rood te krijgen. Hij zat niet zo goed in de match. Ik wisselde hem omdat we nood hadden aan andere dingen."

Moet je dit soort matchen niet winnen om Play-Off 1 te halen?
"Anderlecht moet alle matchen winnen om Play-Off 1 te halen. Maar je kan niet alles winnen. Iedereen verliest punten in onze competitie. Het is niet evident om die zogezegde kleine matchen te winnen. Er is een tegenstrever. Die maken ook goed hun huiswerk en hebben ook kwaliteiten. Op paier moet je winnen, maar er is een groot verschil tussen papier en veld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.