Kompany, Sandler en Trebel onzeker voor zondag

VRIJDAG, 29 NOVEMBER 2019, 15:57 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren praatte vanmiddag met de pers naar aanleiding van de wedstrijd op zondag in Oostende. Hij sprak onder andere over de blessures, over de beperkte efficiëntie van de ploeg en over Yari Verschaeren.

Over Kompany, Sandler en Trebel
We moeten nog afwachten of ze zondag kunnen spelen. Er zijn nog trainingen af te werken en dan moeten we zien of het verantwoord is om hen te laten spelen. Ze zijn tenslotte al een tijdje buiten strijd. We spelen nu ook drie matchen op korte tijd (bekermatch op donderdag, nvdr.). Oostende is trouwens even belangrijk als de andere matchen. We willen elke wedstrijd winnen.

Kompany moet zelf beslissen of hij kan spelen. Hij moet zelf dat signaal geven, hij kent zijn eigen lichaam het beste. Als hij op de bank zit, dan is hij fit om te spelen, maar natuurlijk heeft zijn aanwezigheid altijd een impact op de ploeg.


Over Lokonga en zijn contractverlenging
Ik had niet de indruk dat Lokonga op het veld worstelde met het uitblijven van het akkoord van zijn nieuw contract. Dat moet je links laten liggen en dat door andere mensen laten regelen. Ik had de indruk dat dit ook zo is gebeurd.

Over het grote aandeel van Chadli
Juventus heeft Ronaldo en Barcelona heeft Messi. Dat zijn spelers die je wil hebben. Daarom hebben we Chadli ook gehaald en uiteraard moet je het aantal scorende spelers proberen te vergroten. Bij andere ploegen zijn er meerdere spelers die vaak het verschil maken. Maar ik klaag zeker niet over zijn aandeel in onze goals, maar we moeten inderaad proberen om de efficiëntie wat meer te spreiden.

Over het beperkt aantal goals van Anderlecht (slechts 19)
Het is niet enkel een zaak van de aanvallende spelers, maar van heel de ploeg. Hoeveel goals moet een centrale verdediger maken, een defensieve middenvelder of een flankspeler? Scoren is een collectief iets, we moeten zorgen dat alle spelers kunnen scoren en dan kom je tot een ander getal. Vroeger had je vaak een speler die 25 goals maakte, maar nu wordt dat meer verdeeld.

Ook op stilstaande fases blijven we werken. Daar komt zoveel bij kijken. Als de 'delivery' al niet goed is, dan is de hele fase al om zeep. We weten dat er nog werk is.


Over de terugval van Verschaeren
Momenteel speelt Verschaeren (en ook andere spelers) op de positie waar we hem het meeste nodig hebben. Het is niet onlogisch dat hij iets minder sterk bezig is. Na zijn doorbraak heeft hij moeten bevestigen, de verwachtingen worden alsmaar groter. Dat is normaal in de carrière van een speler dat er periodes zijn waarin het net wat minder gaat.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.