Anderlecht vijf keer beter zonder dan met Kompany

ZONDAG, 1 DECEMBER 2019, 18:24 - Garrincha

ANDERE Anderlecht kon vanmiddag weer rekenen op Vincent Kompany en het leed zijn eerste nederlaag in twee maanden. Toeval of is er meer aan de hand? Anderlecht speelde twee derde van zijn wedstrijden dit seizoen zonder Kompany en daarin haalde het percentueel vijf keer meer punten.

De cijfers zijn te opvallend om te negeren. In de zes wedstrijden dat Kompany dit seizoen meespeelde (*), behaalde paars-wit 2 punten op 18. Dat komt overeen met 11 procent  van de te verdienen punten. Zonder Kompany haalt Anderlecht 19 op 33. Ofwel 58 procent.

Ook de doelpuntencijfers kleuren rood met en groen zonder Kompany. Met Kompany scoort Anderlecht 0,83 keer per wedstrijd en incasseert het 1,67 doelpunt. Zonder Kompany jaagt Anderlecht het leer per wedstrijd 1,45 keer tegen de touwen en krijgt het gemiddeld één doelpunt tegen.

Kortrijk - Anderlecht 4-2
Genk - Anderlecht 1-0 (vervangen na 75 minuten)

Anderlecht - Kortrijk 0-0

*: De bekerwedstrijd tegen Beerschot tellen we niet mee. Kompany viel toen uit na 24 minuten bij een 1-0-achterstand. Anderlecht won uiteindelijk na verlengingen met 2-3.