Kompany: "We doen verder op deze manier"

ZONDAG, 1 DECEMBER 2019, 22:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wekenlang sprak Vincent Kompany niet met de Belgische pers, maar na de partij tegen Oostende stond hij de media wel te woord. De bezieler van het nieuwe Anderlecht verkondigde nogmaals dat hij achter het project blijft staan. "De meest succesvolle ploegen geloven in hun manier van voetballen."

Hieronder leest u wat Kompany allemaal vertelde voor de microfoons van de televisie en schrijvende pers.

"We hebben slechte momenten gehad, hele slechten. Maar ook goede momenten, hele goede. Om een goede prestatie te leveren, moeten we consistenter zijn. Dat was vandaag niet het geval.

Met de opmerking dat Anderlecht goed combineert tot aan de zestien en het erin stroever loopt, is Kompany niet akkoord. "Voor de eerste helft klopt dit, maar in de tweede helft creëerden we heel veel kansen. Misschien waren de jongens voorin bevrijd omdat we alles op alles moesten zetten, al zou dat niet mogen."

"We begonnen slecht aan de wedstrijd. We gingen mee in een tempo dat niet het tempo was dat we voor de wedstrijd hadden afgesproken. Maar staan we achter, dan gaan we plots sneller spelen. Enkele keren bereikten we de vleugels goed, waren er acties en waren er veel voorzetten in de box. Vooral met Doku, die heel goed inviel. Ik kan uit deze match genoeg momenten halen waarvan ik zeg 'zo moet het', maar ook genoeg momenten waarvan we moeten vaststellen dat het onvoldoende was."

"Dat is nu eenmaal voetbal. Of je nu 17 jaar bent of 30. Als het gebeurt, moet je de knop kunnen omdraaien. Hier leer je uit. Als je terugkijkt op alle fouten die je maakt, als voetballer en in het leven, ... Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je heel jonge spelers opstelt, kan er al eens iets gebeuren. Dat is normaal."

"We moeten verder op deze manier. De middenweg levert geen succes. Of je bent het één, of je bent het ander. De ploegen die wereldwijd het meest succesvol zijn, zijn de ploegen die het meest geloven in een bepaalde wijze van voetballen. Je moet je niet spiegen aan Barcelona, kijk bijvoorbeeld naar Ajax. Het is niet omdat we in België zijn dat we de lat later moeten leggen. Onze verwachtingen zijn hoog en we gaan blijven werken."

"Uitvoetballen is een manier om kansen te creëren. De bedoeling van uitvoetballen is niet risico's nemen. Als je kiest die bal te spelen, is dat omdat je numeriek een voordeel hebt. Als je het goed doet, kan je dat numeriek voordeel uitspelen. Zo raak je met een grotere kans op slagen aan de andere goal. Spelen onder risico is een ander verhaal. Dat is nooit gevraagd en zullen we nooit vragen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.