Roofe: "Mensen onderschatten hoe moeilijk het is voor Vincent"

WOENSDAG, 4 DECEMBER 2019, 10:18 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Kemar Roofe neemt het in de Daily Mail op voor Vincent Kompany. Ook onderstreept hij nog eens wat voor grote club RSC Anderlecht is, ondanks de huidige slechte resultaten. Roofe heeft een verleden bij Leeds, genoeg voor de Engelse pers om even polshoogte te komen nemen. 

Roofe is met ambities naar Brussel gekomen en die heeft hij nog niet verloren: "Ik ben naar Anderlecht gekomen om prijzen te winnen. Dat is van in het begin mijn doel geweest. De voornaamste reden is misschien wel dat ik Europees voetbal wil spelen. We kunnen die doelen bereiken, al zal iedereen teleurgesteld zijn wanneer het ons niet lukt.”

De Engelsman beseft ook wat voor grote club RSC Anderlecht is, ondanks de tegenvallende resultaten: "Ik heb de trofeeënkast, shirts en foto’s gezien van de vele grote spelers die hier mee de geschiedenis van de club hebben geschreven. Toen besefte ik bij wat voor een grote club ik terecht ben gekomen."

Het was Vincent Kompany die Roofe persoonlijk opbelde met de vraag of hij naar Brussel wou komen. Dat gesprek laat nog altijd een indruk na bij Roofe: "Ik ben eigenlijk met hem opgegroeid: ik keek naar de Premier League, naar een iconische kapitein die titels won en wedstrijden domineerde als centrale verdediger. En dan belt die kapitein mij persoonlijk op. Hij is de voornaamste reden waarom in naar Anderlecht ben gekomen en ik steek enorm veel van hem op."

“Mensen onderschatten hoe moeilijk het is om én manager, én speler, én papa én een echtgenoot te zijn", springt Roofe in de bres voor zijn grote voorbeeld,  "Bovendien is hij ook nogeen nationale held in België."

Bron: hln.beanderlecht-online forum