"In onze situatie is elke match cruciaal"

WOENSDAG, 4 DECEMBER 2019, 13:33 - TCV
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Trainer Frank Vercauteren sprak vanmiddag met de aanwezige pers naar aanleiding van de bekermatch in Moeskroen. De blessures, de mentaliteit en de goede invalbeurt van Doku kwamen onder andere aan bod.

Over de blessures
De situatie van Kompany wordt dag per dag bekeken. Trebel was fit zondag, maar zat niet in de selectie. Maar hij is opnieuw medisch fit. Bij Sandler waren er enkele complicaties, dus dat wordt nog even afwachten.

Er zijn trouwens nog andere spelers twijfelachtig, maar dat moeten we afwachten na de trainingen. Chadli's situatie evolueert goed, maar hij heeft niet getraind sinds Oostende.


Over de cruciale matchen deze week
Elke match is belangrijk. Voor mij verandert er niets. In de situatie waar wij zitten, is alles cruciaal. Er speelt altijd wel iets in elke match dat je kan verdienen of verliezen.

Gesprekken met de fans
Dat was een heel positief en gunstig gesprek. We weten en beseffen wel wat de supporters vragen. Ze hebben gezegd dat ze ons zullen steunen tijdens de match van morgen. Dat is toch belangrijk voor de club en de spelers.

Over het uitvoetballen
Ik zie geen verschil tussen de filosofie van Kompany en tussen de mijne. Het begint altijd bij de spelers achteraan, alleen moet er telkens worden bekeken hoe riskant een fase of een situatie is en welk risico men eventueel kan nemen. Dat houdt in dat men een stap vooruit moet kunnen zien en rekening houden met wat er kan gebeuren als er iets foutgaat.

Over de bekerwedstrijd in Moeskroen
Ik ga er vanuit dat we klaar zijn en we moeten vertrekken vanuit de wetenschap dat we kunnen winnen. Het is uiteraard wel een bekermatch. Er moet altijd worden gewonnen, voor sommige mensen eerder in die match dan in een andere. Maar het is duidelijk dat er moet gewonnen worden.

Er is elke week mentaal oplapwerk nodig. Spelers die niet spelen, bijvoorbeeld. Dat is nu niet anders geweest na zondag. Je moet kunnen omgaan met de druk op Anderlecht. Maar iedereen maakt fouten. We werden vroeger Europees kampioen, maar in eigen land lukte het dan niet om de titel te pakken.


Over Doku
In het begin was er vooral een probleem van efficiëntie. Hij heeft vooruitgang geboekt en voegt zeker iets toe. Doku heeft zijn kans gegrepen zondag en de laatste weken was hij al goed bezig. Met zo'n speler moet je als trainer zeker rekening houden.

Evolutie van de ploeg sinds zijn komst
Ik ben maar een onderdeel van de ploeg, dus dat heeft niets met mij te maken. We hebben resultaten gehaald in matchen waarin we op momenten beter konden doen. De resultaten van de laatste weken zijn ontgoochelend voor Anderlecht. We moeten blijven werken en er ontbreekt nog altijd iets in de vooruitgang. We moeten meer constant presteren in matchen, bijvoorbeeld.

Over het gebrek aan mentaliteit in Oostende
Zo'n vraag is altijd vervelend. Het is makkelijk om te zeggen dat het aan de mentaliteit ligt voor de buitenwereld. Wij bekijken dat vanuit een ander perspectief. Zo was er een mogelijkheid om terug te komen tot op 2-1, maar je mist die kans, waardoor de koppen weer naar beneden gingen. We kwamen dan ineens wel opzetten na de 3-0, maar dat heeft net te maken met het gebrek aan constant presteren tijdens een wedstrijd. We zouden dit de hele match moeten kunnen.

 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum