Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht (beker)

DONDERDAG, 5 DECEMBER 2019, 13:00 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.45 uur strijden Moeskroen en Anderlecht voor het laatste ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. Bij Anderlecht heerst er hoogspanning. Na het drama in Oostende verliest Michel Vlap zijn basisplaats. Nacer Chadli is hoogst onzeker.

Na de povere prestaties en dito resultaten tegen laagvliegers Kortrijk en Oostende lijkt Play-Off 1 verder weg dan ooit voor Anderlecht. De Beker van België lijkt de meest realistische weg om een prijs en Europees voetbal te behalen. Dat stelden de/enkele supporters dinsdag in een onderhoud met spelers en staff. De harde kern bedankt voor dat gesprek en zou zich klaar houden voor harde acties bij een uitschakeling vanavond.

Frank Vercauteren kan mogelijk niet rekenen op sterkhouder Chadli. De flankaanvaller mankte zondag het stadion uit en trainde maandag en dinsdag niet. Jeremy Doku, tegen Oostende snedig ingevallen, houdt zich klaar. Vincent Kompany zijn lichaam ondervond geen reactie. Hij kan spelen straks. Adrien Trebel is volledig hersteld van zijn knieblessure. Wellicht start hij ten nadele van de ontgoochelende Michel Vlap. 

Moeskroen mist met Butez, Wimmer, Bakic, Hocko en Osabutey vijf basisspelers door een blessure. Oud-Anderlecht-speler Nathan De Medina brak dit seizoen helemaal door en start in de Moeskroen-defensie, naast Bruno Godeau, eveneens ex-Anderlecht. Aanvaller Sami Allagui, in een ver verleden nog aan de slag bij de U21 van Anderlecht, begint op de bank.

De wedstrijd is vanavond live te bekijken op Q2. 

Aftrap: 20u45
Stadion: Le Cannonier
Scheidsrechter: Lawrence Visser

: : : MOESKROEN : : :

Mogelijke opstelling:  Vasic, Ciranni, Queiros, Godeau, De Medina, Aleix Garcia, Boya, Van Durmen, Olinga, Perica, Antonov
Invallers:  Gillekens, Buatu, Huyghebaert, Pietrzak, Mohammed, Campins, Allagui

Geblesseerd:  Bakic, Butez, Hocko, Libertiaux, Osabutey, Wimmer
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Spahiu, Van Durmen, Wimmer

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling:   Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Kompany, Cobbaut, Trebel, Sambi Lokonga, Saelemaekers, Verschaeren, Roofe, Doku
Invallers:  Didillon, Roef, Sardella, Sandler, Dewaele, Kayembe, Zulj, Vlap, Chadli (?), Amuzu, Kiese Thelin

Geblesseerd:  Bakkali, Dimata, Gerkens, Najar, Nasri
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing:niemand

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum