Anderlecht naar kwartfinale Beker van België

DONDERDAG, 5 DECEMBER 2019, 22:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Opdracht volbracht. Anderlecht heeft zich vanavond ten koste van Moeskroen geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. Paars-wit domineerde grote delen van de partij, maar door defensief gestuntel maakte Anderlecht het zichzelf moeilijker dan nodig.

De bekerwedstrijd kende een rustig begin. Tot na tien minuten een schotje van Perica van dichtbij op Kompany belandde. Het leer kwam terug in de voeten van Perica en in de herneming trapte hij hard voorbij een kansloze Van Crombrugge: 1-0. Enkele minuten later ontsnapte paars-wit toen scheidsrechter Visser geen strafschop floot toen Sandler en Kayembe Perica onderuit haalden.

Anderlecht reageerde op een goede manier. Eerst probeerden Saelemaekers en Roofe zonder succes. Enkele minuten later was het wel raak. De Engelsman tikte een schot van Sambi Lokonga van dichtbij in doel: 1-1. Na de gelijkmaker nam Anderlecht het commando over. Vooral Doku groeide in de partij. Twee flukse dribbelse scherpe voorzetten bereikten niemand. Kort voor de pauze deed hij het dan maar zelf. Zijn controle op de voorzet van Roofe was niet goed, maar met een kwikke beweging ontdeed hij zich alsnog van zijn verdediger en trapte hij de 1-2 gekruist in doel.

De tweede helft begon zonder het vuur van de eerste. Na tien minuten werd Luckassen amper iets in de weg gelegd. De Nederlander stormde richting Vasic en trapte hard onder de doelman de 1-3 in doel. Anderlecht leek gewonnen spel te hebben. In de periode die volgde controleerde het eenvoudig. Tot een kwartier voor tijd Cobbaut de bal in de eigen zestien zomaar aan Omoigui gaf en deze het geschenk in dank aannam: 2-3.

Moeskroen putte weer hoop. Les Hurlus namen het commando over. Twee minuten voor tijd kroop Anderlecht door het oog van de naald. Na mistasten van Sandler trapte Perica de gelijkmaker gelukkig net naast doel. In de slotseconde van de extra tijd kreeg Anderlecht nog een strafschop na een overtreding op Roofe. De Engelsman miste zijn tweede elfmeter in vijf dagen.

Later vanavond wordt er geloot voor de kwartfinales. Die worden al over twee weken gespeeld.

Score: 2-3
Goal(s): 12' Perica (1-0), 20' Roofe (1-1), 44' Doku (1-2), 56' Luckassen (1-3), 79' Omoigui (2-3)

Moeskroen:Vasic, Ciranni, Queiros, Godeau, De Medina (23' Campins), Boya, Mohammed (66' Huyghebaert), Van Durmen, Garcia, Perica, Olinga (61' Omoigui)
Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kompany (51' Sardella), Sandler, Cobbaut, Kayembe, Sambi Lokonga, Saelemaekers, Doku (89' Kana), Roofe, Amuzu (76' Verschaeren)