Eerste wintertransfer: Murillo

VRIJDAG, 6 DECEMBER 2019, 18:57 - SJonas35
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Nog voor het openen van de transfermarkt heeft Anderlecht zijn eerste aanwinst te pakken. De Panamese rechtsachter Michael Amir Murillo (23) van New York Red Bulls landde in Brussel. De rechterflank zou op deze manier van meer pitheid moeten voorzien worden.

De links- en rechtsbackposities van Anderlecht zijn al even een probleem. Er gapen leegtes en deze moeten opgevangen worden door centrale verdedigers. Voor het gat op de rechterflank biedt Murillo nu een oplossing. Hij komt over van New York Red Bulls, actief in de MLS waar het seizoen er al op zit en kon vandaag dus rongeleid worden in onze hoofdstad en op de club.

De Panamees heeft er naast zijn clubcarrière ook een internationale carrière opzitten: hij speelde 36 wedstrijden voor de nationale ploeg, waaronder die tegen België (3-0) op het WK in Rusland. Op dat wereldkampioenschap was hij er een vaste waarde, maar door een gele schorsing moest hij de laatste groepsmatch aan zich voorbij laten gaan. Dat kenmerkt Murillo meteen: hij is niet bang om zijn voet te zetten. Daarnaast bezit hij ook loopvermogen, is hij technisch vaardig en heeft hij een goede gestalte met zijn 1,83 meter.

De komst van Murillo zorgt wel voor vraagtekens bij afgeschreven of geblesseerde rechtsachters als Chipciu en Najar. In juni zijn ze einde contract en wellicht mogen ze dan ook andere oorden opzoeken. Daarnaast loopt ook Athony Vanden Borre nog rond op de club. Hij wordt wellicht de rechtstreekse concurrent van de eerste winteraanwinst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.