Anderlecht schiet niets op met zesde 0-0

ZONDAG, 8 DECEMBER 2019, 19:54 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Voor de zesde keer dit seizoen heeft Anderlecht 0-0 gelijk gespeeld. Charleroi slaagde er goed in om Anderlecht af te houden, maar zelf kreeg het offensief ook niet veel voor elkaar. De kloof met de zesde plaats bedraagt nu zes punten.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: er viel amper iets te beleven. Veel duels dat wel, maar de snelle flankspelers Doku en Amuzu slaagden er niet in om voor gevaar te zorgen. Charleroi was nog het dichtst bij een doelpunt, maar Luckassen stak een voetje voor de poging van Fall.

Na de pauze was er aanvankelijk weinig beterschap. Anderlecht probeerde, maar Charleroi maakte er een echte duelwedstrijd van. Twintig minuten voor tijd vielen plots twee grote kansen uit de lucht. Luckassen trof eerst de paal en meteen erna redde Penneteau een schot van Roofe met de voet. Charleroi reageerde via Bruno, maar Kana gooide zich voor de bal.

In de slotfase kwam geen van beide ploegen nog in de buurt van de winst. Anderlecht wordt nu gedeeld tiende, samen met STVV. Door het gelijkspel van Zulte Waregem en KV Mechelen blijft de kloof met Play-Off 1 zes punten. De top vijf loopt wel steeds verder weg.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Cobbaut, Sardella, Kayembe, Sambi Lokonga, Saelemaekers (93' Verschaeren), Doku, Roofe, Amuzu (79' Vlap)
Charleroi:Penneteau, Busi, Willems, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra (78' Hendrickx), Morioka, Fall (74' Henen), Bruno, Gholizadeh, Rezaei (67' Nicholson)

Geel: 13' Willems, 79' Dessoleil, 86' Busi
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum