Iachtchouk stopt als jeugdcoach bij Anderlecht

DINSDAG, 10 DECEMBER 2019, 21:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij Anderlecht. De oud-speler gaat voortaan op zelfstandige wijze (jonge) spelers begeleiden die nieuw zijn in België. "In die functie zullen we hem nog wel vaak ontmoeten in Neerpede", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans.

Na zijn spelerscarrière, die hij in 2014 afsloot bij BX Brussels, trainde Iachtchouk verschillende jeugdteams van Anderlecht. Volgens paars-wit stelt de Oekraïner nu vast dat het trainerschap toch niet echt zijn ding is. Voortaan zal de oud-spits (jeugd)spelers begeleiden die net als hij vanuit het buitenland naar België komen.

"Het siert Oleg dat hij eerlijk is met zichzelf en met de club en op zoek is gegaan naar een rol waar hij zich goed in voelt”, zegt Jean Kindermans, directeur van de RSCA-Academy. “Oleg zal ons nog veel diensten kunnen bewijzen bij de integratie van spelers bij Anderlecht. Hij weet perfect welke noden er soms zijn bij jonge spelers. Hij maakte het zelf mee. Die expertise zal hij nu kunnen delen."

Iachtchouk arriveerde in 1996 op 18-jarige leeftijd bij Anderlecht. In totaal zou hij tien jaar voor paars-wit voetballen, maar hamstrings- en andere spierblessures waren al te vaak een rem op zijn carrière. Tussen 2007 en 2013 beleefde hij zes hele mooie jaren bij Cercle Brugge.

Bekijk Iachtchouk zijn statistieken in het Anderlecht-shirt in onze Spelershistoriek.anderlecht-online forum