Verschueren: "We blijven ambitieus"

VRIJDAG, 13 DECEMBER 2019, 11:38 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Michael Verschueren reageert vandaag bij Sporza op de open brief die RSC Anderlecht gisteren de wereld instuurde. Door de mindere resultaten kwamen er veel vragen van supporters en aandeelhouders. Daarom wou de club de zaken even communiceren. "Maar we blijven ambitieus".

"Het is logisch dat er vragen komen na de laatste maanden. Zowel de supporters als de verschillende stakeholders begonnen zich vragen te stellen bij het project. We hebben nu duiding gegeven. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De kritiek komt dagelijks van alle kanten. Daarom wilden we heel duidelijk stellen waar we naartoe werken", legt Sportief directeur Verschueren uit. 

"We hebben een momentopname gemaakt van de club en hebben een termijn vooropgesteld om opnieuw een topclub te worden.  Het is nu aan ons om de juiste versterkingen binnen te halen, we zullen dat zeker proberen. We gaan elk jaar ons team versterken om in 2022 weer voor de titel te strijden. Maar daarbij willen we de jeugd niet uit het oog verliezen. Die willen we elk jaar kansen geven."

Overname

Het oude bestuur is al dikwijls met de vinger gewezen over de financiële malaise, maar daar wil Verschueren niet aan meedoen. "Ik praat niet graag over het verleden. Een nieuwe eigenaar zal altijd nieuwe uitdagingen met zich meebrengen, ongewild of niet."

"Maar we blijven ambitieus", benadrukt Verschueren, "We willen nog prijzen winnen. Het is niet omdat we een open brief schrijven dat we nu op onze lauweren gaan rusten. We wilden gewoon ons project nog eens duidelijk uitleggen. We willen nog altijd Europees voetbal spelen volgend seizoen. En daar gaan we alles aan doen om dat effectief te behalen. Of het niet via de Beker is of via de competitie."

"We zijn nog altijd Anderlecht. Misschien wordt dat momenteel niet vertaald in punten in het klassement. Maar we willen nog altijd bewijzen dat we een prestatie kunnen neerzetten tegen betere ploegen", besluit de Sportief Directeur.

Misschien te beginnen met zondag tegen Standard ?Bron: sporza.beanderlecht-online forum