"Gun Kompany deze kans"

VRIJDAG, 13 DECEMBER 2019, 11:53 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Het respect voor Vincent Kompany is groot, zowel bij de supporters als bij de spelers van RSC Anderlecht. Ook Nacer Chadli kijkt op naar zijn ex-kapitein bij de Rode Duivels. Hij staat ook volledig achter het project dat hij voor ogen heeft, maar je moet hem wel de kans gunnen en niet steeds kritiek geven volgens Chadli.

"Ik begrijp dat er kritiek komt op onze resultaten. Maar sommige moeten kunnen kritiek geven om verder te leven. Voor hen is iemand afbreken zuurstof. Ik zie potentieel in deze jonge kern en herken er de jonge Rode Duivels van zes, zeven jaar geleden in. Maar die spelers van toen zijn fel gegroeid en dat zal met de jonkies van Anderlecht ook gebeuren. Ik wil wel eens zien tot wat deze generatie over twee, drie jaar in staat is. Maar, er moet geduld zijn want het potentieel is groot", aldus Chadli.

"Ik deel dezelfde visie als Kompany en daarom tekende ik bij Anderlecht. Hij steekt al zijn energie in deze club, het is dus niet meer dan normaal dan hem ook een eerlijke kans te geven.  Vercauteren helpt Vincent nu ook met al zijn ervaring en de talenten van Anderlecht zijn top. Die jongens zijn amper 18 of nog niet en zijn al bezig met looplijnen en tactiek. Ik was op die leeftijd nog bezig met mij te amuseren in het voetbal."

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum